Je bent hier: HCLVerenigingHCL 2020
Handige links
Vandaag jarig
  • Gerard Buitendijk

Zoeken
HCL

Postadres
Hockeyclub Leerdam
Bruininxdeelsekade 4
4143 LM Leerdam

Bezoekadres
Sportpark Glaspark 
Bruininxdeelsekade 4
4143 LM Leerdam
0345 612307
info@hcleerdam.nl

Belangrijke e-mailadressen

Naar de KNHB site KNHB
HCL 2020 

Mijn ideale sportpark

Laatst liep ik nog een rondje om het clubhuis. Het wordt weer winter en dan kijk je toch nog een keer naar de kozijnen het schilderwerk en hoe zwaar het deze winter weer op de proef wordt gesteld. Ik kijk op en zie het toegangshek. Er loopt niemand, ik zie alleen wat plassen, de kuilen in het pad en een gat in het hek. Mijn gedachten dwalen af en als ik weer opkijk sta aan de rand van het sportpark. Het is gezellig druk, veel mensen blijven even staan kijken bij een wedstrijd. Enthousiast volgen ze een snelle opbouw van een nieuwe aanval, jammer net naast!

Een groepje loopt door naar het volgende veld ze zwaaien naar hun parkgenoten "Hij gaat lekker” moedigen ze nog even aan. Hun eigen wedstrijd gaat bijna beginnen. Ze beoefenen een andere sport maar hebben hetzelfde park als thuisveld. Het valt mij op hoeveel mensen hier rondlopen, zoveel zijn er normaal niet bij mij op de club. Ook zie ik verschillende shirts en als ik even rondkijk zie ik wel drie verschillende sporten. Hoeveel velden hebben ze wel niet, denk ik nog. Alles lekker bezet en van alle markten thuis. Ik krijg een klap op mijn schouder, "Ga je mee? Tijd voor een bakkie”.

Als ik in de kantine kom zie ik verschillende groepjes zitten. "Ziet er goed uit” denk ik nog. Ik zie koffie, niet in een bekertje maar in een lekkere stenen mok. Lekker muziekje, er staan fruitsappen, er liggen broodjes en er is verse soep. In de hoek maakt een team veel geluid. Hun wedstrijd zit erop, tijd voor een biertje en een bitterbal.


Als ik weer buiten kom kijk ik nog eens goed om mij heen, alle buitensporten zitten hier bij elkaar. Wow, waar ben ik eigenlijk terecht gekomen? Ik had laatst wat gelezen over zo’n sportpark. Dus zo ziet dat eruit. Best gaaf, alles bij elkaar! Boven de toegangspoort wappert een vlag, maar ik kan de naam niet goed lezen. Iets met ….park Leerdam.

Mijn dagdroom vervaagt en terwijl ik langzaam weer in de werkelijkheid kom hoor ik iemand nog net de laatste paar woorden zeggen: " Glaspark Leerdam. Dat is toch een prima naam voor de nieuwe gezamenlijke sportaccommodatie in Leerdam!”.  
Mededelingen


Uitslagen

JO12-1 - Schaerweijde JO12-5 : 4-1
JO12-1 - MHC Fletiomare JO12-6 : 1-1
MO16-2 - DMHC Shinty MO16-3 : 0-3
MO16-2 - SV Kampong Hockey MO16-9 : 1-4
JO16-1 - SV Kampong Hockey JO16-5 : 2-6
JO16-1 - Hockeyclub SCHC JO16-6 : 1-5
MO16-1  - Zwaluwen Utrecht MO16-4 : 1-3
MO16-1  - HC Rijnvliet MO16-4 : 1-1
DO25-1 - HC Geldermalsen DO25-2 : 2-2
DO25-1 - Hockeyclub SCHC DO25-5 : 3-3

Alle uitslagen
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
Clubcompetitie