Arbitrage

Scheidsrechters en wedstrijdzaken


Indelen van scheidsrechters

Het scheidsrechtersecretariaat deelt scheidsrechters in bij het periodeschema van de wedstrijden. Hoe meer mensen beschikbaar zijn des te minder hoef je te fluiten. Per periode zal je in principe, met het huidige aantal scheidsrechters maximaal 2 keer opgesteld worden om te fluiten. Een paar elftallen hebben bijvoorbeeld één ouder als vaste scheidsrechter bij hun thuiswedstrijden.


Ruilen van scheidsrechterbeurt

Wanneer je niet kunt fluiten bij een wedstrijd waar je in het periodeschema voor ingedeeld bent, moet je zelf ruilen met een andere scheidsrechter uit het overzicht. Je geeft aan het scheidsrechtersecretariaat door dat je geruild hebt en met wie. Zo kan de juiste persoon gebeld worden als de wedstrijd afgelast zou worden of als het tijdstip van de wedstrijd wijzigt.


Ieder team levert scheidsrechters

Om te waarborgen dat de wedstrijden van de teams goed gefloten en begeleid kunnen worden, nu en in de toekomst, moet ieder team zijn verantwoording nemen als teamleden staan ingedeeld om een wedstrijd te fluiten. Zorg dat je er bent als je bent ingedeeld, of zorg op tijd voor vervanging.


Voor de O18 en de O16 teams senioren en trimhockeyers is het door de bond verplicht gesteld om een scheidsrechterskaart te halen. Hiermee wordt het eigen spelinzicht vergroot en deel je met elkaar de zorg voor het fluiten van de wedstrijden.


Spelregelcursus

Per seizoen wordt er in het najaar door het scheidsrechtersecretariaat een spelregelcursus georganiseerd. Deze cursus bestaat uit een startavond, een avond voor vragen en wordt afgesloten met een examen. (Deze cursus is via E-learning thuis te volgen) Hierna word je ingedeeld om onder begeleiding een of meer wedstrijden te fluiten, samen met een ervaren scheidsrechter.


Contact

Voor vragen kan je altijd terecht bij het scheidsrechterssecretariaat: [email protected]

Share by: